8 Mayıs 2012 Salı

Sütyen 2012 modelleri

Sütyen Nedir?
 

 
etek modelleri

 
sütyen
 
bayan parfüm
 
kadın parfüm
 
indirimli kıyafetler
 
Göğüsleri dik tutmasını sağlayıp dolgun ibraz etmek için yararlanılan, atlas, dantel vebenzeri. atlaslardan (kumaşlardan) yapılan kadın iç çamaşırına Sütyen denir.
 
 
 
Sutyen, kızlar tarafından göğüsleri saklamak, tutturmak ve kaldırmakta faydalanılan giysi. Genelde iç çamaşırı sayılmakla beraber bilhassa giyenin vücut hatlarını belirlemesi sebebiyle ana 1 elbise olarak da nitelendirilmektedir. ondokuz. yy sınırı ve 20. yy başında ilerletilerek korsenin yerine geçmiştir. Dünyanın çabucak her mahalinde üst vücut parçası için en çok yararlanılan iç elbisedir. sütyen gündelik etkinlikler sırasında göğüsleri şekillendirmek ve tutturmak için giyilir spor Sütyeni gibi has Sütyenler spor sırasında çoksa destek saplamak maksatı ile dizaynedilmiştir. Bazı tüketiciler sütyen takmanın göğüsleri gelecek yaşamda sarkmadan himaye edeceğine inanmaktadır.
 
Sütyen Tarihi Tarihçesi icadı
 
Bayanlar önceki dönemlerde beri göğüsleri saklamak, tutturmak ve dikdurdurmak için türlü giyecekler sarf etmişlerdir. Milattan önce. yedi. yüzyıla ilişkin birtakım Minos resimlerinde bir takım kız atletlerin modern sütyen eşi kıyafetler kullandığı rastlanmaktadır. 16.yy sonrasında paralı kadınların iç giyiminde en çok kullanılan giysi göğüsleri yukarı kaldıran Korse olmuştur. 19 . yüzyıl. sonlarında desinatörler korseyi parçalara bölerek daha fazla ergonomik bir vaziyete sağlamaya çaba sarfetmişlerdir: aşağı beden için sıkıcı kuşak tarzı korseler ve üst beden için göğüsleri omuza asılmasına yardımcı olan aletler. 1930 'lara değin genel üretime sirayet etmemesine rağmen modern sütyeni daha çok fazla çağrıştıran giysiler yirmi.yüzyıl başlarında açığa çıkmıştır. Bu dönem daha sonrasında Sutyen korsenin durumunu kazanmış ve üretim ve satışı ile milyon dolarlık bir sanayi haline ulaşmıştır. zaman içinde sütyen fonksiyonellik gibi bir moda faktörü durumuna de gelmiştir.
 
Sütyen
 
Göğüsleri forma sokmak ve iyi taşıyabilmek için öncelikle fazla iyi bir Sütyene lüzum bulunmaktadır. Dantelli yada incecik askılı olanlar gerçekten fazla hoş ve cazip; amma onları özel durumlara saklamak da yarar var. Sütyen seçerken ihtiyaçlarınızı ve sıhhatinizi dikkate alın. Spor yapıyorsanız, rezonans ve zıplamalarda göğüslerinizin sarkmasını önleyecek himaye ve gergin 1 sütyen kullanmalısınız. Gündelik olaraktan ise, çok dar ve göğüsleri baskı altına alan sütyenler kullanmayın. Kusursuz olan, göğüslerinize kusursuz yerleşen, pamuklu kumaştan imal edilmiş sütyenlerdir; pamuklu bezler ciltin hava elde etmesine yardımcı olur.
 
Sütyen ölçütünüz 2 değerden ortaya çıkar. Gövde (beden) ve cup (bone) ölçüsü. Beden ölçütü beden büyüklüğü ile ilgiliyken cup ölçütü göğüs boyutuyla alakadardır. Genellikle meme boyutu ile vücut (beden) uyumlu bulunduğundan, her örnek için ferdi cuplar üretilmez.
 
Sutyen ölçütleri - Sütyen Noları
 
Meme muhitinizin ölçüsünü elde etmek için mezurayı memelerinizin altından göğüs kafesine çepeçevre dolayın. Mezuranın göğüslerin alt tarafından ve sırtınızda düz, yatay bir hat oluşturacak şekilde olmasına özen gösterin.
 
Örneğin çevre ölçünüz 76 ise harcamanız gereken sütyen seksen gövde (beden) olmalıdır. Sütyen bedenleri 5 santimetre’lik üniteler şeklinde yükseldiğinden ana üniteyi geçen değerlerde 1 üst vücut (beden) temin edilmelidir.
 
Meme Altı etrafı
 
sütyen bedeni
 
yetmiş santimetre. ve altı
 
yetmiş
 
yetmişbir - yetmişbeş santimetre.arası
 
75
 
76 - 80 santimetre. arası
 
80
 
81 - seksenbeş santimetre.arası
 
seksenbeş
 
seksenaltı - doksan santimetre arası
 
90
 
doksanbir - doksanbeş cm.arası
 
95
 
doksanaltı - yüz cm. arası
 
100
 
Sütyen cup (bone) ölçütünü sağlamak.
 
Mezuranızı gene sırttan ön tarafa doğru, fakat bu kere memelerinizin tarafından (yukarısından) geçecek şekilde sarın. Ortaya çıkacak olan değer, birinci mertebede elde edilen meme altı çevresi değerinden daha fazla fazla bir boy olacaktır. Bu fark cup ölçütünü verir.
 
Ayrım
 
Cup ölçüsü
 
6.beş cm’den azsa
 
A
 
6.5- onüç cm. arası
 
B
 
14 - ondokuz .beş santimetre. arası
 
C
 
ondokuz .5- 26 santimetre. arası
 
D
 
yirmialtı cm’den genişse
 
DD
 
örnek vermek gerekirse meme altı çevrenizin yetmişüç santimetre, meme yüzeyi çevrenizin seksenaltı santimetre olduğunu farz edelim. İki ölçü aralarındaki fark 11 santimetre olduğundan cup ölçünüz B var olmalıdır. Dolayısı ile sütyen ölçünüz 75 B’dir. Şayet Sütyende cup belirtilmemişse B olaraktan farz edilebilir. Esasen bayanların fazla büyük 1 ekseriyeti B cup ölçütünü takmaktadır.
 
Bütün sütyenler cup bedenli imal edilmez demiştik. B normal cup ölçüsü olarak kabul edilir ve sütyenler genellikle B cup olaraktan üretilir, şayet sütyende cup belirlenmemiş ise B olaraktan düşünülebilir. Esasen kızların fazla çok büyük bir ekseriyeti B cup ölçütünü kullanmaktadır.
 
İç çamaşırlarının alt kısımları yani don (kilot) ya da stringler ve physique şeklinde tek parça olanları standart gövde (beden) ölçüleri ile bölümlenirler. Yani S ( modest ), M ( method ), L ( large ) ya da 36, otuzsekiz, 40, 42 gibi.
 
Sayısal beden
 
Harfsel vücut (beden)
 
34, otuzaltı
 
S
 
38, 40
 
M
 
42, 44
 
L
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder