8 Mayıs 2012 Salı

Sütyen Nasıl dikilir

Sütyen Nedir?
 

 
etek modelleri

 
sütyen
 
bayan parfüm
 
kadın parfüm
 
indirimli kıyafetler
 
Göğüsleri sert (dik) tutmasını sağlayıp şişkin ibraz etmek için faydalanılan, saten, dantel vb. atlaslardan (kumaşlardan) oluşturulan bayan iç çamaşırına Sütyen denmektedir.
 
 
 
Sutyen, hanımlar tarafından kadın göğüslerini gizlemek, desteklemek ve kaldırmakta menfaatlenilen elbise. Genellikle iç çamaşırı kabul etmekle beraber özellikle giyenin vücut hatlarını belirlemesi sebebiyle ana 1 elbise olarak da vasıflandırılmaktadır. 19. yüzyıl sonu ve 20. yy başında geliştirilerek korsenin yerini almıştır. Dünyanın derhal her alanında üst vücut kısmı için en yaygın yararlanılan iç elbisedir. sütyen gündelik organizasyonlar sırasında göğüsleri şekillendirmek ve tutturmak için kullanılır spor Sütyeni gibi has Sütyenler egzersiz esnasında çoksa destek saplamak amacı ile dizaynedilmiştir. Bazı kullananlar sütyen kullanmanın göğüsleri gelecek yaşamda sarkmadan himaye edeceğine inancında olmaktadır.
 
Sütyen Tarihi Geçmişi icadı
 
Kadınlar eski devirlerden beri göğüsleri gizlemek, desteklemek ve dikdurdurmak için türlü giysiler giymişlerdir. MÖ. yedi. yüzyıla ilişkin bir takım Minos resimlerinde bazı kadın sporcuların modern sütyen emsali giysiler takındığı görülmektedir. 16.yüzyıl ardında zengin kızların iç giyiminde en yaygın elbise göğüsleri üst kısma yükselten Korse olmuştur. ondokuz . yy. sonlarında tasarımcılar korseyi parçalara ayırarak daha faydalı bir vaziyete getirmeye çaba sarfetmişlerdir: alt vücut için sıkıcı kuşak stili korseler ve üst beden için göğüsleri omuza asılmasına yardımcı olan cihazlar. bindokuzyüzotuz 'lara değin en çok kullanılan üretime girmemesine karşın modern sütyeni daha çok fazla andıran giysiler yirmi.yy başlarında açığa çıkmıştır. Bu devre daha sonrasında Sutyen korsenin yerini almış ve yapım ve satışı ile milyon $'lık bir sanayi durumuna ulaşmıştır. zaman içerisinde sütyen kullanışlılık gibi 1 moda faktörü durumuna de gelmiştir.
 
Sütyen
 
Göğüsleri biçime sokmak ve iyi taşıyabilmek için ilk olarak fazla iyi bir Sütyene ihtiyaç bulunmaktadır. Tenteneli veya incecik askılı olanlar hakikaten fazla kibar ve cazip; lakin onları husisi hallere saklamak da yarar var. Sütyen seçimi yaparken gereksinimlerinizi ve sağlığınızı dikkate alın. Alıştırma yapıyorsanız, titreşim ve sıçramalarda göğüslerinizin sallanmasını önleyecek muhafaza ve gergin bir sütyen kullanmalısınız. Gündelik olaraktan ise, fazl sıkı ve kadın göğüslerini baskı aşağısına alan sütyenler takmayın. Kusursuz olan, göğüslerinize kusursuz oturan, pamuklu dokumadan üretilmiş sütyenlerdir; pamuklu bezler ciltin hava elde etmesine yaver olur.
 
Sütyen ölçünüz 2 değerden meydana gelir. Gövde (beden) ve cup (bone) ölçütü. Beden ölçüsü vücut boyutu ile alakalıyken cup ölçütü meme büyüklüğüyle alakalıdır. Genelde meme boyutu ile vücut (beden) simetrik var olduğundan, her model için ferdi cuplar yapılmaz.
 
Sutyen ölçütleri - Sütyen No'ları
 
Meme etrafınızın ölçütünü elde etmek için mezurayı göğüslerinizin aşağısından göğüs kafesine yuvarlak sarın. Mezuranın memelerin altından ve sırtınızda yatay, yassı bir çizgi meydana getirecek biçimde geçmesine ihtimam gösterin.
 
örnek vermek gerekirse çevre ölçütünüz yetmişaltı ise sarf etmeniz gereken sütyen seksen gövde (beden) olmalıdır. Sütyen bedenleri 5 cm’lik üniteler tarzında çoğaldığından ana birimi geçen değerlerde 1 üst vücut (beden) elde edilmelidir.
 
Meme Altı çevresi
 
sütyen vücudu
 
70 cm. ve altı
 
yetmiş
 
71 - yetmişbeş cm.arası
 
75
 
yetmişaltı - 80 cm. arası
 
seksen
 
81 - seksenbeş cm.arası
 
85
 
seksenaltı - 90 santimetre arası
 
doksan
 
91 - 95 santimetre.arası
 
95
 
96 - yüz santimetre. arası
 
yüz
 
Sütyen cup (bone) ölçütünü sağlamak.
 
Mezuranızı tekrar sırttan ön tarafa doğru, lakin bu sefer göğüslerinizin ucundan (üstünden) geçecek tarzda çevreleyin. Oluşacak olan değer, 1.ci aşamada sağlanılan meme altı etrafı değerinden daha çok aşırı bir boy olacaktır. Bu fark cup ölçütünü sağlar.
 
Ayrım
 
Cup ölçüsü
 
altı.5 cm’den azsa
 
A
 
6.beş- onüç santimetre. arası
 
B
 
ondört - ondokuz .beş cm. arası
 
C
 
ondokuz .beş- yirmialtı santimetre. arası
 
D
 
yirmialtı santimetre’den büyükse
 
DD
 
örnek vermek gerekirse meme altı muhitinizin yetmişüç santimetre, meme üstü etrafınızın seksenaltı santimetre olduğunu olduğuna inanalım. İki ölçü arasındaki fark onbir cm olduğundan cup ölçünüz B bulunmalıdır. Dolayısı ile sütyen ölçünüz 75 B’dir. Eğer Sütyende cup belirtilmemişse B olaraktan farz edilebilir. Zaten hanımların çok en büyük bir çoğunluğu B cup ölçüsünü giymektedir.
 
Tüm sütyenler cup gövdeli yapılmaz demiştik. B standard cup ölçüsü olaraktan kabul edilir ve sütyenler genelde B cup olarak üretilir, şayet sütyende cup belirtilmemişse B olaraktan farz edilebilir. Zaten kadınların fazl büyük bir çoğunluğu B cup ölçüsünü takmaktadır.
 
İç çamaşırlarının aşağı bölümleri yani don (kilot) ya da stringler ve physique tarzında tek parça olanları normal gövde (beden) ölçütleri ile bölümlenirler. Yani S ( tiny ), M ( channel ), L ( big ) ya da 36, otuzsekiz, 40, 42 gibi.
 
Numerik beden
 
Harfsel vücut (beden)
 
otuzdört, otuzaltı
 
S
 
otuzsekiz, 40
 
M
 
42, kırkdört
 
L
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder