8 Mayıs 2012 Salı

Sütyen Online Mağaza

Sütyen Nedir?
 

 
etek modelleri

 
sütyen
 
bayan parfüm
 
kadın parfüm
 
indirimli kıyafetler
 
Kadın göğüslerini sert (dik) tutturup şişkin göstermek için faydalanılan, atlas, dantel vb. kumaşlardan oluşturulan kadın iç çamaşırına Sütyen denmektedir.
 
 
 
Sutyen, kadınlar bakımından kadın göğüslerini kapamak, desteklemek ve kaldırmakta kullanılan giyecek. Çoğunlukla iç çamaşırı varsaymakla beraber özellikle giyenin vücut çizgilerini belirlemesi sebebiyle temel bir giysi olarak da nitelendirilmektedir. 19. yy sonu ve yirmi. yy başında geliştirilerek korsenin görevini almıştır. Yerkürenin hemen her yerinde üst vücut bölümü için en yaygın yararlanılan iç çamaşırıdır. sütyen günlük etkinlikler esnasında göğüsleri biçimlendirmek ve tutturmak için takılır spor Sütyeni gibi özel Sütyenler egzersiz anında fazladan destek saplamak maksatı ile dizaynedilmiştir. Kimi tüketiciler sütyen takmanın göğüsleri gelecek yaşamda sarkmadan muhafaza edeceğine inancında olmaktadır.
 
Sütyen Tarihi Geçmişi icadı
 
Kadınlar önceki dönemlerde beri göğüsleri kapamak, desteklemek ve dikdurdurmak için çeşitli elbiseler giymişlerdir. Milattan önce. yedi. yüzyıla ilişik kimi Minos fotoğraflarında kimi kız sporcuların modern sütyen emsali giysiler kullandığı izlenilmektedir. onaltı.yy sonrasında variyetli kadınların iç giyiminde yaygın kıyafet göğüsleri yukarı yükselten Korse olmuştur. 19 . yy. bitiminde modacılar korseyi parçalara bölerek daha fazla yararlı bir vaziyete getirmeye çaba harcamışlardır: alt beden için sıkıcı kuşak stili korseler ve üst vücut için göğüsleri omuza asan aletler. bindokuzyüzotuz 'lara değin en yaygın üretime geçmemesine karşın modern sütyeni daha fazla aşırı anımsatan elbiseler yirmi.yüzyıl başlarında meydana çıkmıştır. Bu devir daha sonrasında Sutyen korsenin makamını edinmiş ve yapım ve satımı ile milyon $'lık bir endüstri haline ulaşmıştır. zaman içinde sütyen işlevsellik gibi 1 moda faktörü durumuna de ulaşmıştır.
 
Sütyen
 
Kadın göğüslerini şekle sokmak ve iyi taşıyabilmek için ilkönce çok güzel 1 Sütyene lüzum bulunmaktadır. Dantelli yada incecik askılı olanlar hakikaten fazl hoş ve cazip; amma onları has vaziyetlere saklı tutmakta fayda var. Sütyen tercih ederken ihtiyaçlarınızı ve esenliğinizi göz önünde bulundurun. Alıştırma yapıyorsanız, titreşim ve hoplamalarda göğüslerinizin sarkmasını önleyecek müdafaa ve dar bir sütyen takmalısınız. Günlük olaraktan ise, fazl gergin ve kadın göğüslerini baskı altına alan sütyenler takınmayın. Mükemmel olan, göğüslerinize eksiksiz yerleşen, pamuklu bezden imal edilmiş sütyenlerdir; pamuklu bezler tenin hava elde etmesine muavin olur.
 
Sütyen ölçütünüz 2 değerden ortaya çıkar. Gövde (beden) ve cup (bone) ölçüsü. Gövde (beden) ölçüsü beden büyüklüğü ile ilgiliyken cup ölçüsü göğüs boyutuyla ilgilidir. Genellikle meme boyutu ile beden uyumlu olduğundan, her model için ayrı cuplar imal edilmez.
 
Sutyen ölçüleri - Sütyen Noları
 
Göğüs muhitinizin ölçütünü edinmek için mezurayı göğüslerinizin altından göğüs kafesine daire şeklinde dolayın. Mezuranın göğüslerin aşağısından ve sırtınızda yatay, yatay 1 çizgi oluşturacak şekilde olmasına özen gösterin.
 
örnek vermek gerekirse çevre ölçütünüz yetmişaltı ise kullanmanız gereken sütyen 80 gövde (beden) olmalıdır. Sütyen bedenleri 5 cm’lik üniteler şeklinde arttığından ana üniteyi aşan değerlerde bir üst vücut (beden) temin edilmelidir.
 
Göğüs Altı etrafı
 
sütyen bedeni
 
70 santimetre. ve altı
 
70
 
71 - 75 cm.arası
 
75
 
yetmişaltı - 80 santimetre. arası
 
seksen
 
81 - seksenbeş cm.arası
 
85
 
seksenaltı - doksan cm arası
 
doksan
 
91 - doksanbeş cm.arası
 
doksanbeş
 
doksanaltı - 100 santimetre. arası
 
yüz
 
Sütyen cup (bone) ölçüsünü bulmak.
 
Mezuranızı gene sırttan öne doğru, ama bu sefer memelerinizin ucundan (yukarısından) geçecek tarzda çevreleyin. Ortaya çıkacak olan değer, 1.ci mertebede edinilen meme altı çevresi değerinden daha çok fazla 1 uzunluk olacaktır. Bu fark cup ölçütünü verir.
 
Fark
 
Cup ölçüsü
 
6.beş santimetre’den azsa
 
A
 
altı.beş- 13 santimetre. arası
 
B
 
ondört - ondokuz .beş santimetre. arası
 
C
 
ondokuz .5- yirmialtı santimetre. arası
 
D
 
26 santimetre’den genişse
 
DD
 
örneğin göğüs altı muhitinizin yetmişüç cm, göğüs yüzeyi etrafınızın seksenaltı santimetre olduğunu varsayalım. 2 ölçü arasındaki fark onbir cm bulunduğundan cup ölçünüz B bulunmalıdır. Dolayısı ile sütyen ölçütünüz 75 B’dir. Şayet Sütyende cup belirlenmemiş ise B olarak farz edilebilir. Doğrusu bayanların fazla en büyük 1 çoğunluğu B cup ölçüsünü giymektedir.
 
Bütün sütyenler cup vücutlu yapılmaz demiştik. B normal cup ölçüsü olaraktan kabullenilir ve sütyenler genellikle B cup olaraktan üretilir, eğer sütyende cup açıkca belirtilmemiş ise B olaraktan düşünülebilir. Esasen hanımların çok çok büyük bir çoğunluğu B cup ölçütünü kullanmaktadır.
 
İç giyimlerinin aşağı bölümleri yani külot ya da stringler ve physique biçiminde tek parça olanları klasik beden ölçüleri ile sınıflanırlar. Yani S ( small ), M ( medium ), L ( substantial ) ya da 36, 38, 40, 42 gibi.
 
Sayısal gövde (beden)
 
Harfsel vücut (beden)
 
34, 36
 
S
 
38, kırk
 
M
 
kırkiki, kırkdört
 
L
 

1 yorum:

  1. Kadın göğüslerini sert (dik) tutturup şişkin göstermek için faydalanılan, atlas, dantel vb. kumaşlardan oluşturulan kadın iç çamaşırına sütyen
    denmektedir.

    YanıtlaSil