5 Mayıs 2012 Cumartesi

İpek Eşarp 2012

 
ipek eşarp

 
tesettür kıyafetleri
 
tesettür abiye
 
tesettür
 
bayan pantolon
 
ATKI NEDİR ? NE İŞE FAYDA ?
 
Tesettür örtünmek, gizlenmek demektir. Eşarp, bu maksata görev yapan vazgeçilmez bir malzemedir. Fakat hoşluğu kamufle etmek mümkün değildir, mutlaka bir belirtisi bulunmaktadır… Şal takılış tarzı, kadının hoşluğunun bir izi, 1 yansımasıdır…
 

 
EŞARP Numunelerini UYGULAMALARI
 
Şıklığımızı ve albenimizi arttıracak bu modelleri intikal edin hep birlikte detaylı 1 şekilde inceleyelim:
 
Şal Bağlama örnekleri 1
 
Şal Bağlama örnekleri 2
 
Eşarp Bağlama modelleri a few
 
Atkı Bağlama numuneleri 4
 
Başörtüsü Bağlama modelleri five
 
atkı bağlama numunelerini half a dozen
 
başörtüsü bağlama numunelerini 7
 
atkı bağlama numunelerini 8
 
eşarp bağlama örneklerini 9
 
atkı bağlama numunelerini ten
 
Esintili havalarda atkı çözülmesin, sıkıntılı konumda kalmayım arzuluyorsanız  en fazl yeğleyeceğiniz design olacaktır. Aynı zamanda elbisenizin görkemi yaka kısmında bulunuyor ise alelade bir bağlanış ile şıklığınızı ortadan kaldırabilir hatta basit bir görünüme sahip olabilirsiniz. Ama bu takılış biçimiyle zarifliğinizi yükseltecek asil bir görünüşe de sahip olabilirsiniz. Seçenekler halinde nakledeceğim bu mannequin ile, "hem rahatlık hem şıklık aynı anda olmaz" laf edenlere inat, konforun parıltısıyla göz kamaştırın…
 
*Atkınızın bir ucundan içeri doğru hafiften bükün ve büktüğünüz kısım iç tarafta kalacak tarzda kafanıza örtün.Ve çene altından bir iğne desteği ile tutturun.
 
* hemen atkınızın 1 ucu sağ omzunuzdan aşağı doğru,başka tarafı sol omzundan aşağı doğru,üçüncü yani arka tarafı sırtınızda bir 3gen meydana getirmiş şekilde duruyor olmalı…
 
*Sırtta kalan taraf böümünü sol tarafa doğru alın.Sol tarafı ise sağdan arkaya 1 halka tarzında sararak başlangıç alanına intikal edin. Şimdide, sırta sahip olan uç cephe tarafında kalırken,soldan getirdiğiniz taraf boynunuzun sol tarafında arka ucun üstüne gelecek tarzda elinizde oyalayın.
 
*Diğer eliniz ile şalın sağ ucunu sol elinizle tuttuğunuz uçla dayanıklı ve hoş görünüşlü 1 imlek atın. Kolunuzda 1 de güzel çanta olursa değmeyin keyfinize.
 
* Arka taraftan öne aldığınız tarafı ise giysinize yaraşır biçimde hazırlayın.arzu ederseniz elbise içine alın,ister dışarda serbest konumda bırakın veya yarısı dışarda yarısı içeride duracak biçimde iğneleyin..
 
Atkınız rengi ve deseni ile 1 bütünlük içerisinde ise ve derli toplu 1 çeşitle bu bütünlük dağılacak ise, olabildiğince serbest bağlama modellerini takmalısınız. Resimdeki çeşidimiz ile çene altından sabitlediğiniz atkınızı, yaka kıvrımınızı meydana çıkaracak tarzda iğneyle tutturmanız yeterlidir. Üstelik böyle bir model, sıcak günlerde rüzgar sirkülasyonu sağlayarak sizleri rahat tutacaktır. Esintili havalarda faydalanmak sıkıntı meydana getirebilir. Vazgeçilmeyen modellerden biridir.
 
DİKDÖRGEN Şal  KULLANIMI
 
Dikdörtgen atkıların kullanılması ve imalı kare başörtülerine nazaran fazl daha kolaydır. Lakin her yüz şeklinde hoş tevakkuf etmeyebilir.
 
*Dikdörtgen başörtüsü iki ucu bitişebilecek biçimde odak noktası belirlenir. Bu tarzda örtülüp çene alt tarafından iğne yardımıyla tutturulur. Önde bulunmakta olan 2 taraf eş düzeyde ise ön taraftan 1 fiyonk yapılarak ceket  içlerinde; üst tarafa oturan, yalın yahut yaka dekoltesi bulunmakta olan bluzlarla kullanılabilir. Böylelikle darlığı ve dekolteyi saklamak,sadeliğe şıklık katmış olursunuz. İğne yerine bir iğne kullanarak çok daha fazla görkemli bir görünüm edinebilirsiniz…
 
TESETTÜR DIŞINDA EŞARP KULLANIM YERLERİ
 
TESETTÜRLÜ OLMAYAN HANIMLAR DA EŞARPLARI ATKI ŞEKLİNDE KULLANABİLİR.
 
ÇANTALARA BAĞLAMAK SURETİYLE HEM ÇANTANIZIN GÖRÜNÜMÜNÜ DEĞİŞTİREBİLİR, HEM KENDİ ZARİFLİĞİNİZİ ARTIRABİLİRSİNİZ.
 
KEMER YERİNE PANTOLONLARINIZDA KULLANABİLİRSİNİZ.
 
SAÇLARINIZDA TOKA YERİNE VEYA BANT ŞEKLİNDE KULLANABİLİRSİNİZ.
 
Tüm bu önerileri kullanarak yaratıcılığınızı arttırmak artık sizin elinizde… Yapmanız gereken tek şey hiç vakit kaybetmeden tanınmayan 1 şal sahibi olmak. Atkı denildiğinde yakınlarınızın aklına ilk siz geliyorsanız; Tarzınızı bulmuşsunuz adı verilmektedir. EŞARP Bir TARZDIR, Şal Sizleri SİZ Yapan KİMLİĞİNİZDİR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder